flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Васильківський районний суд Дніпропетровської області

ЯК ЇЖАК ПРОТИ РАКА ПОЗИВАВСЯ

16 лютого 2021, 10:08

 

           Правова освіта та виховання правової культури має важливе значення у вихованні у громадян поваги до закону і прав людини та формуванні правильного сприйняття функції правосуддя, ролі судді у суспільстві.  Для підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів України, місією суду в суспільстві, Новопсковський районний суд Луганської області вже втретє долучився до Всеукраїнської акції для школярів «Урок справедливості», проведення якої ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ).

   Так, суддя-спікерка Новопсковського районного суду Луганської області  Ольга Стеценко 15 лютого 2021 року провела для учнів 4 –Б класу опорного закладу освіти «Новопсковського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Новопсковської селищної ради «Урок справедливості».

          Під час уроку відбулася презентація мультфільму «Іжак проти Рака».

       Мультфільм розповідає про те, як Їжак прийшов до Рака-перукаря аби підстригтися, довірившись смаку професіонала. Проте результатом Їжак залишився не задоволений, а тому вирішив не платити Раку за надану послугу. Далі у мультфільмі було показано, як  мирним шляхом було вирішено конфлікт.

           Під час перегляду мультфільму була проведена інтерактивна гра-дискусія, в ході якої у школярів була можливість відчути себе справжніми суддями. Вони жваво обговорювали суперечку, відстоювали позиції героїв, вільно висловлювали свою точку зору щодо мирного вирішення спору та намагалися справедливо вирішити спір між екранізованими героями.   

        

  Після уроку учні отримали наліпки членів Клубу «Справедливці», диплом про участь класу в акції та книгу «Справедливці».

        Цей тематичний захід для учнів молодшої школи проводиться вже не перший рік. Раніше відбулися демонстрації мультфільмів «Кінь проти Хом’яка» та «Слон проти Жирафи».

         Метою таких комунікаційних заходів є утвердження принципів верховенства права, донесення дітям у доступній формі ролі суду у суспільстві та державі, справедливості та рівності перед законом.

          Мультфільм «Їжак проти Рака» створений ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» у співпраці з анімаційною студією ToonDrive за технічного адміністрування РЦ «ГУРТ» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

          Спільними зусиллями справедливість триває!

   

 

  

 

 

Заступник керівника апарату                       В.В.Рєпкіна             

 

#арссу #клубсправедливці #справедливці3 #UNRPP