flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Державна політика перехідного періоду як основа реінтеграції тимчасово окупованих територій України

25 січня 2022, 11:52

             

        Такою була тема круглого столу, який відбувся 21 січня 2022 року у місті Харкові під головуванням Віце-премʼєр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

       Захід відбувся за сприяння Проєкту ЄС «Право-Justice» у стінах Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

       Участь у цьому заході взяли провідні правники харківської наукової спільноти, експерти українського громадянського суспільства й міжнародних організацій, представники Мінреінтеграції та Офісу Генерального прокурора.   

       Від Новопсковського районного суду Луганської області участь у круглому столі взяла суддя-спікерка Ольга Стеценко.

       Метою заходу було обговорення правового регулювання кримінальної відповідальності та амністії осіб, які вчинили окремі правопорушення у зв’язку з тимчасовою окупацією, питань конвалідації правочинів, недійсність яких пов’язана з їх вчиненням на тимчасово окупованих територіях тощо.

       Обмін думками між учасниками круглого столу продемонстрував не тільки актуальність окреслених питань, а й нетривіальність задач, що постали перед державою та суспільством.

Фото: kharkivoda.gov.ua

 

 

Заступник керівника апарату                                                  Вікторія РЄПКІНА